Så rengör du din hemelektronik

Om du ser dig omkring i hemmet inser du nog ganska snabbt att det finns en hel del elektronik. Utöver mobiltelefoner har du kanske en tv och en fjärrkontroll, en stationär dator eller bärbara datorer, surfplattor, hygienelektronik som hårfönar, rakapparater och eltandborstar. Även i köket finns elektronik som vattenkokare, kaffekokare och brödrost.

För majoriteten av alla människor är det en självklarhet att använda sig av elektronik i hemmet, men för att produkterna ska hålla längre och vara hygieniska att använda är rengöringen mycket viktig. Man använder sig av den mesta elektroniken på en daglig basis, men det är inte lika ofta som man rengör den, eller hur?

Elektronikens olika rengöringsmetoder

Hur du ska rengöra elektronik beror naturligtvis på vad för produkt det är som man talar om. Elektronik kan rengöras på många olika sätt och det är inte ovanligt att göra en del misstag under städningen. De allra flesta torkar bara snabbt av utsidan på tangentbordet eller mikron, men ibland krävs en betydligt djupare rengöring än så. I vissa fall kan man behöva plocka isär elektroniken för att rengöra den även på insidan, t.ex. genom att blåsa eller dammsuga.

Är rengöringen verkligen viktig?

Även om det kan kännas onödigt att rengöra viss elektronik så är rengöringen faktiskt mycket viktig. Inte nog med att damm och smuts kan komma in och orsaka brand, så kan det även fastna mycket smuts och bakterier på elektroniken som sedan förs över till de boende. Ett exempel på detta är smutsiga mobiltelefoner som kan leda till att du får utslag eller akne i ansiktet. Även kontrollen till tv:n eller tangentbordet till datorn är riktiga smutshärdar som med jämna mellanrum behöver ses över. Var dock försiktig med att använda dig av starka rengöringsmedel och för mycket vatten. Är du osäker kan du använda specifika rengöringsprodukter/servetter för ändamålet.

Reply

mts_wordx