Ett uppkopplat hem för en förenklad tillvaro

Tidigare så innebar ett uppkopplat och modernt hem exempelvis att du kunde fjärrstyra garageporten eller att du kunde göra videoinspelningar på distans. Mycket har förändrats sedan denna tid. Numera finns det oändliga möjligheter för hur du med modern teknologi kan koppla upp och förenkla tillvaron i hemmet. En del människor lever i helt uppkopplade hem där allting sköts via appar i en smartphone. För din bostad är det enbart din fantasi och dina preferenser som sätter gränserna. Vi har tittat närmare på ett par exempel som blivit allt vanligare på senare tid.

Digitala lås

Idag kan du enkelt välja att installera ett digitalt lås till din bostad vilket dels gör att du slipper hålla reda på husnycklarna i väskan. Men det innebär även att du har möjlighet att på avstånd låsa upp dörren när det kommer hantverkare eller leveranser. Du får även notifieringar när barnen kommer hem från skolan.

Uppkopplad kyl och frys

Det är även möjligt för dig att koppla upp dig mot din kyl och frys för att förenkla shoppingen. Genom kameralösningar är det enkelt för dig att på distans kunna kontrollera vad som finns hemma och vad som bör fyllas på.

Belysning

Du kan även koppla upp din hembelysning via en av många tillgängliga appar. På detta sätt kommer du att få bättre förståelse för din elförbrukning. Du kommer även ha möjlighet att ställa in ett mönster för hur och när din belysning ska vara tänd. Du kan då även stänga av och slå på belysning på avstånd, vilket kan vara skönt om du är bortrest och vill få det att se ut som att någon är hemma.

Larm

I dagens uppkopplade larmpaket ingår vanligtvis ytterligare saker i utbudet. Exempelvis värmenivå, energiförbrukning och eventuella vattenläckage kan även övervakas med smarta digitala lösningar. Allt samlat i din mobil.

Reply

mts_wordx