Integrera hemelektroniken snyggt i inredningen

De flesta har ett antal elektroniska apparater hemma, en del snyggare än andra. Visserligen har designen på hemelektronik förbättrats avsevärt genom åren, men många upplever i alla fall att för mycket elektronik stör inredningen.

Vad ska man då göra om man känner behov av elektroniska apparater, men ändå vill ha ett avskalat hem? Just nu är dessutom många inne på minimalism och att rensa som KonMari vilket rimmar illa med att ha massor av dammiga sladdar på golven. En lösning är naturligtvis att köpa trådlöst, men den lösning vi ska fokusera på här är att helt enkelt gömma hemelektroniken. Med hjälp av till exempel innerdörrar av gammal standard kan du göra mycket spännande. Här följer några tips.

Utnyttja utrymmet bakom dörren

Har du en dörr hemma som alltid står öppen? Då är det en perfekt plats för din router. Häng helt enkelt upp den bakom dörren så att den inte syns. Detsamma gäller den trådlösa dammsugaren du gärna vill ha nära till hands. Bakom en dörr är den praktiskt tillgänglig utan att du behöver se den. Funderar du på att investera i en robotdammsugare under black friday, men oroar dig för att den ska störa din inredning? Även den går att placera bakom en öppen dörr. Väljer du en dörr i äldre stil höjer du dessutom intrycket av harmoni i bostaden.

Använd dig av skåp

Under coronapandemin har konsumtionen minskat drastiskt, men något som fortfarande går upp är försäljning av elektronik för hemmet. Det är i och för sig ganska logiskt. När människor tillbringar mer tid i hemmet ökar behovet av till exempel en riktigt bra tv. När vi ändå talar om tv-apparater kan vi konstatera att denna elektronikpryl inte är speciellt snygg. Vill du inte ha tv:n synlig kan du sätta in den i ett skåp. Fördelen med ett skåp är att du även får plats med en hel del annat i det, till exempel tv-spel, högtalare och routers. När det är dags för en stunds tv-tittande öppnar du bara dörrarna till skåpet och slår dig ned. När tv:n inte används döljs den och stör inte intrycket av rummet.

Göm sladdarna

Sladdar som ligger på golvet är varken speciellt praktiska eller snygga. Här finns dock mängder av lösningar att ta till. Investera till exempel i sladdlister. De är näst intill osynliga, ihåliga lister vilka sladdarna leds igenom. Sätt dem bara längst väggen så slipper du störas av fula sladdar.

Reply

mts_wordx