Inred med hemelektronik

Hemelektronik, inte minst musikanläggningar, är ofta riktiga åbäken som tyvärr hamnar i blickfånget bara genom sin storlek. Många som satsar på en personlig, praktisk och estetiskt tilltalande inredning väljer dock numera hemelektronik som inte sticker i ögonen på ett dåligt sätt. Elektronik kan ofta handla om vackra designföremål eller om tekniska lösningar konstruerade för att ta så lite uppmärksamhet som möjligt. I den här texten ska vi ge några tips kring hur man kan tänka om vill ha elektronik som inte bara gör sitt jobb utan även ser bra ut och passar ihop med hemmets övriga inredning.

Elektronik som inte syns

Sladdar är i regel fula. Istället för att gömma undan sladdarna kan de användas som dekoration i spännande mönster, om du arrangerar dem på ett bra sätt med lämpligt hjälpmedel. Ett annat sätt att minska på sladdmängden är att välja musikanläggningar eller annan hemelektronik med så få enheter som möjligt. Eller enheter som kan placeras i skåp. Många högtalare är gjorda för att kunna fällas in i väggar, på så sätt tar de minimalt med plats. Det är särskilt attraktivt när det gäller hemmabioanläggningar med surroundljud som kräver att man har fem olika högtalare. Även många datorer och TV-apparater görs idag för att vara mer diskreta och snygga än tidigare.

Elektronik som gärna får synas

När det gäller påkostad elektronik finns det många tillverkare som gör artiklar med ett mycket tilltalande utseende. Det går att hitta något nästan oavsett vad man har för smak. Danska Bang & Olufsen gör modernistisk, för att inte säga futuristisk, elektronik av hög klass. Högtalartillverkare som Sonus Faber och Tannoy är inte bara specialister på välljud, deras artiklar är ofta mästerverk i fråga om klassiskt hantverk och kan drivas av rörförstärkare som får rummet att skimra av ljuset från rören. Apple är kända för sina snygga skärmar och datorer och bedömare räknar med att de kommer att få fler konkurrenter i framtiden. Snygg elektronik är på frammarsch!

Reply

mts_wordx