Elektronik för varma sommardagar

Även om de vanligtvis inte är särskilt många, kan svenska somrar bjuda på riktigt varma sommardagar. Sådana dagar tillbringas bäst i en skön uppsättning utemöbler på altanen eller gräsmattan, med en kall dryck, ett par solglasögon och gott sällskap. Det finns dock fler saker som kan förhöja sådana dagar, i form av elektroniska prylar.

De flesta tycker till exempel att det är trevligt att kunna lyssna på sin favoritmusik medan man solar eller slappar. Det är idag inget problem att ta med sig sin musik när man går utanför huset, då tjänster som Spotify i kombination med smartphones har gjort att man alltid kan lyssna på musik, var man än befinner sig. Om man vill dela musiken med andra är dock ett par hörlurar ett opraktiskt sätt; då är det betydligt bättre att investera i ett par bärbara högtalare. Bärbara högtalare finns idag i alla utformningar, prisklasser och kvaliteter, så vilka man väljer beror på vilka krav man har på ljud, design och funktion. Om man vill ha med sig högtalarna på en picknick eller till stranden kan det dock vara värt pengarna att investera i ett par vattentäta högtalare. Vill man vara extra cool i sommar finns det till och med flytande högtalare att ha i poolen eller i havet.800px-Kindle_DX_Front

Något annat som många tycker om att göra en lat dag i solen är att läsa, och även för denna uråldriga aktivitet kan tekniken idag erbjuda elektroniska lösningar i form av läsplattor. Läsplattor passar särskilt bra på sommarens semestrar, då man kan ladda ned hundratals, om inte tusentals, böcker i sin platta, och därför aldrig behöver oroa sig för att inte ha något att läsa när man är borta en eller två veckor.

Både på semestern och en vanlig dag på stranden eller på gräsmattan hemma är det också roligt att ha tillgång till en kamera, för att föreviga minnesvärda ögonblick. Även i detta fall har dagens smarta telefoner medfört att alla har tillgång till en kamera hela tiden, men de flesta föredrar att inte ta med sin mobil till stranden, just för att elektronik vanligtvis är känsligt för vatten och sand. Den elektronikpryl man ska införskaffa i så fall är en vattentät kamera – kanske till och med en undervattenskamera, om man vill skapa extra roliga sommarminnen.

Reply

mts_wordx